Twoja sieć 3 MIN CZYTANIA
Automatyczne połączenie
Pozwól tvOS uruchomić zapisany VPN, gdy będą potrzebne warunki sieciowe i ruch.
W aplikacjiProfile → Szczegóły profilu → Edytuj profil → Automatyczne łączenie
Spis treści
Przeglądaj wszystkie przewodniki →
Wybierz warunek sieci
WaveSocket oferuje warunki Wyłączone, Wi-Fi, Ethernet i Dowolna sieć. Są to reguły dotyczące typu sieci, a nie lista poszczególnych nazw Wi-Fi lub ustawień VPN dla poszczególnych aplikacji.
System może uruchomić skonfigurowany moduł VPN, gdy warunki są zgodne i wymaga tego ruch, także wtedy, gdy aplikacja WaveSocket jest zamknięta.
Włącz regułę
- Rozłącz się przed edycją profilu.
- Otwórz Automatyczne łączenie w edytorze profili.
- Wybierz stan sieci i zapisz.
- Połącz się raz, aby włączyć zapisaną regułę.
Jeśli aplikacja wyświetla komunikat Automatyczne łączenie gotowe, może czekać na pasujący ruch sieciowy. Status ten nie oznacza, że proces uzgadniania połączenia już nastąpił.
Wstrzymaj automatyczne połączenie
Wybranie Rozłącz również wstrzymuje automatyczne połączenie do czasu ponownego połączenia. Dzięki temu możesz zatrzymać VPN i edytować profile bez konieczności natychmiastowego uruchamiania kolejnego połączenia przez regułę.
Aby zaprzestać korzystania z reguły, ustaw w edytorze opcję Automatyczne łączenie na Wyłączone i zapisz.
Zrozumienie zmian w sieci
Sieć niepasująca do reguły nie uruchamia nowego automatycznego połączenia. Istniejący tunel może pozostać aktywny po zmianie sieci. Ta funkcja nie jest wyłącznikiem awaryjnym i nie gwarantuje, że cały ruch zostanie zablokowany, gdy VPN będzie wyłączony.
Dostępność serwera, dostęp do sieci i decyzje systemowe w dalszym ciągu wpływają na to, kiedy tunel może zostać uruchomiony i przywrócony.
Bezpłatne połączenia nadal mają limit czasowy
Automatyczne połączenie nie omija limitu trzech minut bezpłatnego połączenia. Po zakończeniu czasu bezpłatnego połączenia VPN rozłącza się. Dożywotni dostęp usuwa limit czasu trwania połączenia; nie zmienia to wymagań dotyczących serwera ani sieci.
Po automatycznym połączeniu użyj opcji Połączenie, aby sprawdzić weryfikację serwera i aktywność danych, tak samo jak w przypadku połączenia nawiązanego ręcznie.
Nadal utknąłeś? Skontaktuj się z pomocą techniczną.