Jouw profielen 3 MIN LEESTIJD

Beheer uw profielen

Houd configuraties georganiseerd, bekijk de details ervan en schakel bewust van verbinding.

In de appProfielen → Profieldetails

Inhoud Blader door alle handleidingen →

Uw profielbibliotheek

Profielen houden uw opgeslagen WireGuard- en AmneziaWG-configuraties bij elkaar. Gebruik namen waarmee u de verbinding kunt herkennen: een locatie, een doel of de server die u beheert.

De namen Thuis, Werk en Reizen die op deze website worden weergegeven, zijn voorbeelden. WaveSocket maakt deze verbindingen niet en levert deze servers niet voor u.

Selecteer en maak verbinding

Open Profielen, kies het profiel dat u wilt gebruiken en ga terug naar Verbinding. Controleer de naam van het geselecteerde profiel voordat u Verbind kiest.

Als u al een actieve verbinding heeft, verbreek dan eerst de verbinding. Met Bekijk profielen kunt u bladeren terwijl u verbonden bent; het schakelt de actieve tunnel achter de schermen niet.

Beoordelen en bewerken

Open de details van een profiel om de server-, protocol- en netwerkinstellingen te bekijken. Privésleutels worden behandeld als gevoelige informatie. Neem ze niet op in foto’s of ondersteuningsberichten.

Terwijl de verbinding verbroken is, opent u de profieleditor om de opgegeven verbindingsgegevens, DNS, server DNS / DDNS, routes of automatische verbindingsinstellingen te wijzigen. Sla de wijzigingen op voordat u opnieuw verbinding maakt.

Instelling Wat het beïnvloedt
Tunnel-DNS Naamresolutie voor de aangesloten VPN
Server DNS / DDNS Het VPN-servereindpunt oplossen en vernieuwen
Routes Welke bestemmingsadresbereiken gaan de tunnel in
Automatische verbinding Voorwaarden waaronder tvOS de opgeslagen VPN mag starten

Wijzig één relevante instelling tegelijk wanneer u een probleem onderzoekt. Dat maakt het gemakkelijker om te zien welke verandering heeft geholpen.

Hernoem zonder de verbinding te wijzigen

Kies Hernoem in de profielgegevens. Wijzig de naam en selecteer Bewaar, of kies Annuleer om deze te behouden zoals deze was. Het hernoemen is een labelwijziging, geen wijziging van de VPN-server of de sleutels ervan.

Verwijder een profiel

Verbreek de verbinding voordat u een profiel verwijdert dat u gebruikt. Gebruik de verwijderactie van het profiel en controleer de bevestiging zorgvuldig.

Bewaar een veilige kopie van de oorspronkelijke providerconfiguratie als u deze mogelijk opnieuw nodig heeft. Opgeslagen profielen en sleutels worden opgeslagen in de Keychain van het apparaat; deze release synchroniseert uw profielbibliotheek niet op verschillende apparaten.

Als er een verbindingsprobleem is, probeer dan de gids voor het oplossen van problemen voordat u een werkende configuratie verwijdert.

Zit je nog steeds vast? Neem contact op met ondersteuning.